Tatacara Kemasukan

Tatacara Kemasukan

 

  • Syarat kemasukan ke program-program pengajian sesuatu peringkat DiplomA / Ijazah Sarjana Muda Kolej Universiti hendaklah dengan ketetapan oleh Senat dan dipersetujui oleh Ahli Lembaga Pengarah Kolej Univerisiti serta tertakluk kepada kelulusan dari Kementerian Pendidikan TInggi.
  • Syarat kemasukan ke sesuatu program pengajian bagi memperolehi Diploma / Ijazah Sarjana Muda adalah tertakluk kepada syarat pendaftaran untuk program itu, mendaftar untuk program tersebut pada permulaan tiap – tiap semester sehingga tamat dan membayar yuran – yuran yang telah ditetapkan.
  • Tertakluk kepada peruntukan – peruntukan dalam bahagian ini dan lain-lain Kaedah atau peraturan – peraturan, seseorang pelajar yang berdaftar untuk program bagi memperolehi Diploma / Ijazah Sarjana Muda Kolej Universiti ini atau institusi pengajian yang bersekutu.
  • Pelajar dikehendaki memenuhi syarat – syarat pendaftaran dan lain – lain syarat yang ditetapkan oleh pihak Kolej Universiti.
  • Pelajar hendaklah menamatkan pengajian mereka dalam tempoh yang dibenarkan oleh peruntukan dalam peraturan – peraturan yang dibuat di bawah kaedah ini.

 

 
17088756
Hari Ini
Bulan Ini
Keseluruhan
31104
768476
17088756
         
  • Last Modified: Isnin 25 Oktober 2021.

Hyperlink Gov

          

Hubungi Kami

  Kolej Universiti Islam Melaka 
Batu 28, Kuala Sungai Baru, 78200 MelakaMalaysia. 
  Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.
+606-3878382
  +606-3878411

Kekal berhubung :